Jdi na obsah Jdi na menu
 


Všeobecný test o koních2

4. 9. 2007

Všeobecný test o koních:

 1.) Jak se nazývá část v kopytě, která je tvaru V?

 a.)špánek

 b)střelka

 c)škára

 

2.) Kolik má klisna zubů?

 a.) 36 zubů

 b.) 41 zubů

 c.) 38 zubů

 

 3.)Skoková soutěž se nazývá?

 a.)drezura

 b.)základy skoků

 c.)parkur

 

4.)Jak se jmenovali koně, které choval kmen Nez-Percé?

 a.)Islandský pony

 b.)arabský plnokrevník

 c.)appaloosa

 

 5.)Jak dlouho je březí klisna?

 a.)9měsíců

 b.)10 měsíců     

  c.) 11měsíců

 

 6.) Jaká je normální teplota koně ?

 a.) 38 - 38,6 °C

 b.) 36,9 - 37,6 °C

 c.) 39 - 40 °C

 

 7.) Který kůň byl koněm vikingů?

 a.) appaloosa

 b.) islandský pony

 c.) fjordling

 

 8.)Která z těchto věcí nepatří do vybavení na čištění koně?  

 a.) hřbílko

 b.) kartáč

 c.) chaps

 

 9.)Z jakého materiálu je vyrobena pálka na pólo?

  a.) pouze ze smrkového dřeva

 b.) nejlepší je lipová dřevo

 c.) z bambusu

 

 10.) Dá se na dámském sedle skákat?

 a.) Ne, jelikož se v něm velmi špatně udržuje rovnováha již při normální jízdě

  b.)Ano

  

 

 11.) Co jsou žuchvy?

 a.) nozdry koně

 b.) nejširší místo hlavy koně nad kloubem spojující čelisti.

 c.)Je to nejužší část hlavy koně  

 

 

Správné odpovědi:1.)b;2.)a;3.)c;4.)c;5.)c;6.)a;7.)c;8.)c;9.)c;10.)b;11.)b

 

11-10bodů:Super! Blahopřeji ke skvělému výkonu;-)

9-5bodů:Celkem dobré znalosti stále toho o koních víš celkem dost

4-0bodů:No nic moc sedni si s knížkou a chvíli si něco počti. Uvidíš, že za nějakou dobu na tom budeš o hodně lépe.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář